InFLAMES-lippulaivan kutsuma professori Simon Goodman vierailee Turun yliopistossa ensi viikolla

Pitkän uran lääkekehityksessä tehnyt professori Simon Goodman vierailee Turun yliopistolla 11.-15.10. 2021. Hän on yksi yhdeksästä huippututkijasta, jotka InFLAMES-lippulaiva (Immuunijärjestelmän innovaatiokeskus lääketieteen ja talouskasvun moottorina) on kutsunut vieraileviksi professoreiksi Turun yliopistoon.

Simon Goodmanilla on vuosikymmenien kokemus lääkekehityksestä lääketeollisuudessa. Hän on ollut viemässä lääkekeksintöjä läpi koko niiden kehityskaaren aina faasi kolmen tutkimuksiin saakka. Goodman toimi pitkään Merck-lääkeyrityksessä, jossa hän oli sekä solubiologialaboratorio johtaja että tutkimusjohtaja. Goodman johti Merckissä immunohistologian ryhmää syöpätautien prekliinisen lääketutkimuksen tutkimusosastolla. Tänä aikana hän kehitti ja validoi vasta-aineita kliiniseen biomarkkerianalyysiin.

Tällä hetkellä Simon Goodman työskentelee konsulttina kansainväliselle voittoa tavoittelemattomalle Antibody Society -järjestölle vasta-aineiden validoinnissa. Goodmanin vierailun isäntänä toimii professori Johanna Ivaska.

Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita kuuntelemaan Simon Goodmanin luentoja.

Luennolle voi osallistua paikan päällä ja etänä zoomin kautta (rekisteröinti ei ole tarpeen).

Rekisteröidy paikan päälle pidettäville luennoille viimeistään sunnuntaina 10.päivä lokakuuta: https://link.webropol.com/s/VP-Simon-Goodman

Introductory lecture, Maanantai 11.10 kello 11.15-12.15,
Medisiina D Lauren1 / https://utu.zoom.us/j/66366373791

Integrins as drug targets, Tiistai 12.10, kello 15.15-16.15,
Medisiina D Lauren1 / https://utu.zoom.us/j/61710469294

Mikäli sinua kiinnostaa henkilökohtainen tapaaminen Simon Goodmanin kanssa voit olla ajan varaamiseksi suoraan yhteydessä InFLAMES-lippulaivan tutkimuskoordinaattori Sampo Koivuseen sähköpostitse sampo.koivunen@utu.fi.

InFLAMES on Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen, Suomen Akatemian rahoittama tutkimuksen lippulaivahanke. Se tähtää uusien lääkekehityskohteiden tunnistamiseen ja lääkekehitykseen yhdessä biotekniikka- ja lääkeyritysten kanssa. Lippulaiva edistää myös diagnostiikkaa, jolla potilaille voidaan räätälöidä sopivat täsmähoidot.